Повінь на Чернігівщині відрізає окремі села від світу

Аномально рання повінь на річці Снов продовжує тримати жителів Малого Дирчина на Чернігівщині у частковій ізоляції. Зважаючи на проблеми, пов’язані із забезпеченням відрізаного паводком населеного пункту всім необхідним, рятувальники провели ряд заходів для покращення ситуації.
Частково зруйнований дирчинський міст

Сьогодні основна дорога поміж Малим і Великим Дирчинами знаходиться під 45-сантиметровим шаром води. Зважаючи на достатньо сильну течію, долати розлив рекомендується виключно на техніці підвищеної прохідності чи човнах.

– З 20 лютого управлінням ДСНС створено пункт постійного чергування, на якому працюють два співробітники Городнянської пожежної частини й представник Червоного Хреста. Вони здійснюють забезпечення Малого Дирчина всім необхідним, а також перевозять людей, медпрацівників та інших спеціалістів через розлив. На розливі сьогодні працює автомобіль підвищеної прохідності УАЗ, а в разі потреби залучається сніго-болотохід «Богун», – розповів начальник ДПРЧ №4 Максим Кеня.
Додатковим викликом стала неможливість проїзду до ізольованого села спеціальної пожежної техніки, оскільки частково підірваний місцевий міст не витримає завантажену пожежну машину. Проблему вирішили в оригінальний спосіб. Рятувальники віднайшли поміж розливами маршрут сухої і міцної дороги. Відтепер у разі загрози пожежі до Малого Дирчина рятувальники прибудуть зі Сновська через Кучинівку і Лосеву Слободу.
Павло Дубровський, Новини Городнянщини
Головне фото: дорога, затоплена розливом Снову

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?